Как да успеете с маркетинг – Виктор Стоилов специално за TNGS Podcast

Виктор Стоилов, основател на Markademics и собственик на няколко успешни онлайн магазина, гостува на младежите от The Next Generation Speaks Podcast. В епизода Виктор разказва малко повече за своята история като маркетолог и предприемач, както и пътя на неговия бизнес, който достига $1 000 000 за по-малко от 6 месеца.

В разговора Виктор споделя малко повече за началото на неговия предприемачески път в Езиковата гимназия в Благоевград. Голям ефект върху него имат състезанията по речи и дебати в училище, както и събитията свързани с предприемачество в близкия Американски университет. Това го подтиква да се насочи към книги за бизнес и личностно развитие и да започне да фрийлансърства. Кулминацията на неговото развитие е курс на известен американски предприемач, който му дава тласък да започне и своята агенция веднага след като завършва средното си образование.

Когато водещите на подкаста го питат какви са неговите съвети към тийнейджъри започващи своя професионален път, Виктор споделя, че най-големият проблем на младите е, че не са готови да трупат умения. Тийнейджърите, не желаят да работят, за да трупат умения от работата си с професионалисти, ако това значи липса на заплащане. Рецептата за успех, която Виктор предлага е фокус върху едно умение, предлагане на това умение на по-ниска цена или безплатно на избрани компании, с цел трупане на портфолио и черпене на знания и умения в процеса на работа.

Но как Виктор Стоилов успява да достигне $1 000 000 оборот на своя магазин за по-малко от 6 месеца? Той споделя, че започва бизнеса със своя съдружник Благовест, с който до този момент работят по общи проекти в Markademics. Заедно те изграждат онлайн магазина в сферата на cosplay-a. Двамата маркетолози влизат в наситена ниша с вече добре установени конкуренти, което би се оказало изключително трудно за пробиване. Те обаче са успешни, благодарение на своите знания в маркетинга и големия опит в пускането на Фейсбук реклами. Тайната на бързото развитие на бизнеса се дължи на 3 ключови компонента – много силни кампании за Черен петък и Коледа, добри реклами във Фейсбук и качествено изграден уебсайт.

Виктор споделя още за неговия опит с изграждането на маркетингова агенция, пропуските на онлайн магазините в България, изкуствения интелект в маркетинга и още за развиването на неговия онлайн магазин отвъд $1 000 000. Можете да гледате целия епизод тук.

За повече съвети от света на маркетинга и създаването на бизнеси и техните вдъхновяващи истории, може да следите блога на Markademics.

А ако имате онлайн магазин и желаете Виктор и екипът му да работят с вас, свържете се, попълвайки формата за контакт.

Рекламирайте бизнеса си по нов и по-ефективен начин с Маркадемикс

Изпратете ни запитване за работа с нас!